Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka faszerowane wędzonymi szprotkami

Jajka faszerowane wędzonymi szprotkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 335

Dodano:

Odsłon: 5558

Osobiście średnio przepadam za wędzonymi rybami, a zwłaszcza szprotkami jednak w formie farszu do jajek mam do nich zupełnie inne nastawienie. Takie jajka to dla mnie klasyka. Co roku wraz z mamą przygotowywałam je na wielkanocne śniadanie i zawsze wszystkie znikały. Jeśli jeszcze takich nie jedliście to koniecznie spróbujcie ????

Składniki

  • 10 jajek ugotowanych na twardo
  • puszka wędzonych szprotek w oleju
  • 2 łyżki majonezu
  • łyżka szczypiorku
  • sól, pieprz,
  • do dekoracji: młode listki botwinki, kawałki ogórka, rzodkiewki oraz szczypiorek do posypania
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jajka obieramy i przekrawamy na pół. Białka odkładamy na półmisek, a żółtka przekładamy do miski. Dodajemy do nich odsączone z oleju szprotki, przyprawy, majonez oraz szczypiorek.

  2. Wszystkie składniki rozcieramy widelcem tak aby powstała w miarę gładka masa. Gotowym farszem nadziewamy połówki jajek, które układamy na listkach botwinki. Każde jajko dekorujemy ogórkiem, rzodkiewką oraz szczypiorkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń