Do góry

Śniadania Przepis na:

Jajka po hiszpańsku

Jajka po hiszpańsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 748 Ocena: 14375

Dodano:

Odsłon: 8053

A może takie śniadanie ?

Składniki

  • 20 dag zielonej fasolki szparagowej
  • du za czerwona papryka
  • 20 dag kiełbasy chorizo
  • 2 pomidory
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 jajka
  • 7 łyżek oliwy
  • ostra papryka
  • sól
  • biały pieprz
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Fasolkę oczyściłem i obgotowałem ok. 5 minut we wrzątku. Osączyłem.
    Na oleju przesmażyłem posiekaną cebulę i pokrojoną w paseczki paprykę. Dodałem czosnek i fasolkę , pokrojoną w plasterki kiełbasę. Smażyłem wszystko razem 5 minut , cały czas mieszając. Dodałem obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory.
    Doprawiłem całość solą , pieprzem i ostrą papryką.
    Tak przygotowane warzywa przełożyłem do wcześniej podgrzanego naczynia żaroodpornego. W warzywach zrobiłem wgłębienia , wbiłem jajka. Naczynie wstawiłem do piekarnika i zapiekałem , aż jajka się ścięły.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

wegeta 02 listopada 2014 Wspaniały i nietuzinkowy sposób na podanie śniadania.

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 02 listopada 2014 No, no, świetny pomysł na jajeczne śniadanko :)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń