Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jajka w cieście francuskim"
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 153
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10525
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 153
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10525
Składniki
Przepis przysłała Dagmara Mokrzycka z Lubiszyna
Cebule pokrój w półkrążki, paprykę w kostkę. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebule. Dodaj paprykę, wymieszaj. Podduś. Wbij jajka, wymieszaj, przypraw. Usmaż.
Masę ułóż na środku ciasta. Posyp startym serem (2 łyżki odłóż). Ciasto po bokach ponacinaj, zawiń do środka, formując warkocz. Posyp resztą sera i ziołami prowansalskimi. Piecz 20 minut w temp. 220°C.
<strong>Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 4, cena za porcję 3 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie