Do góry

Przekąski Przepis na:

jajka w galarecie

jajka w galarecie

Autor:

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 270

Dodano:

Odsłon: 10948

Tradycyjna przystawka na Wielkanocny stół

Składniki

  • 4 ugotowane na twardo jajka-pokrojone w półplasterki 10 wydmuszek z jajek 15 dkg szynki lub drobnego gotowanego mięsa
  • 2 pokrojone w kosteczkę ogórki korniszony 8-9 łyżeczek żelatyny na 1 litr płynu(bulionu)
  • warzywa do dekoracji np. kukurydza,groszek,marchewka,natka pietruszki.
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Sposób przygotowania

    Namoczyć żelatynę w pół szklanki zimnej wody,po napęcznieniu,dopełnić gorącym bulionem do 1 litra-rozmieszać.Zalewać bulionem napełnione wcześniej wydmuszki szynką,jajkiem i warzywami.Wstawić do stężenia do lodówki na ok.1godz. Następnie zdejmować skorupki po wcześniejszym delikatnym otłuczeniu jajka,choć schodzi bez problemu. Podawać na sałacie i majonezie z chrzanem.Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń