Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jajka w octowej zalewie z chrzanem"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1827
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 93
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1827
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 93
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Dzierżęga z Rzeszowa
Pół litra wody wlej do rondla. Dodaj ocet, sól, obraną cebulę i czosnek, obrany chrzan i przyprawy. Zagotuj.
Jajka ugotuj na twardo. Przestudź, skorupki lekko potłucz. Popękane jajka włóż do słoika, wlej gorącą zalewę. Zamknij. Odstaw w chłodne miejsce przynajmniej na trzy dni. Przed podaniem jajka obierz, ale już nie sól.
<strong>Czas przygotowania 20 min, ilość porcji 5, cena za porcję 1,40 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie