Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jajka z pieczarkami"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Os tudź, obierz. Wyjmij żółtka (nie uszkadzając białek), rozgnieć.
Paprykę umyj, osusz, pokrój w drobną kosteczkę. Pieczarki oczyść, pokrój w drobną kostkę. Olej rozgrzej na patelni, smaż pieczarki, aż woda odparuje.
Żółtka wymieszaj z papryką, majonezem i pieczarkami, przypraw do smaku solą. Białka napełnij nadzieniem, przykryj folią spożywczą, schłodź.
Czas przygotowania: 25 min. Ilość porcji: 6. Cena za porcję: 1,20 zł.
<strong>Przepis przysłał Rafał Nalikowski ze Skępego.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie