Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka zapiekane

Jajka zapiekane

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano:

Odsłon: 1764

Smaczne i dosyć proste:)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Potrawę można zrobić w prodiżu. Dno prodiża posmarować łuszczem

  2. Z każdej bułki ściąć ostrym nożem wierzch , wydrążyć środek bułki

  3. Wnętrze bułki skropić mlekiem położyć na jej dno po kawałku masła

  4. Do każdej bułki wbić po jednym jajku posolić lub poprószyć pieprzem,posypać starym serem

  5. Tak przygotowane bułeczki ułożyć w prodiżu

  6. Ogrzewać tak długo aż, białko jajek zetnie się i bułki staną się chrupiące

  7. Podawać gorące wprost po wyjęciu z prodiża

  8. W sezonie gdy są pomidory do środka każdej bułki pod jajko można włożyć po plasterku pomidorka

  9. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

renka 25 czerwca 2010 Nigdy nie jadłam bułki z nadzieniem jajecznym,ale spróbuję,szkoda ,że nie ma zdjęcia ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Agunkaa 25 czerwca 2010 Swetny sposob na czerstwe bulki,oraz fajna kolacje.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń