Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jarzynka z kleikiem"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 145
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 145
Składniki
Warzywa starannie umyj pod bieżącą wodą, obierz, opłucz i pokrój w drobną kostkę.
Pokrojone jarzyny włóż do wrzątku i gotuj do miękkości.
Ugotowane warzywa zmiksuj lub przetrzyj przez sitko.
Kleik rozmieszaj w ok. 50 ml przegotowanej wody i dodaj do warzyw.
Jajko umyj w gorącej wodzie, sparz wrzątkiem, a następnie wbij do szklanki i roztrzep. Powoli, cały czas mieszając, dodaj do papki.
Ponownie zagotuj jarzynkę.Źródło: Mam dziecko