Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jarzynowa z pulpecikami"
Składniki
Warzywa (w zależności od rodzaju) obierz, oczyść, rozdrobnij. Zalej 5 szklankami wody. Wkrusz kostki bulionowe i gotuj pod przykryciem 20 minut.
Mięso przełóż do miseczki. Wbij jajko. Wsyp bułkę tartą. Natkę opłucz, osusz, posiekaj, dodaj do mięsa. Dopraw solą i pieprzem. Dobrze wyrób. Z masy uformuj pulpeciki. Ugotuj je w posolonym wrzątku. Wyjmij łyżką cedzakową.
Do zupy dodaj koncentrat pomidorowy. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz papryką w proszku. Włóż pulpeciki. Ponownie zagotuj.
Jedna porcja zawiera: 360 kcal.Źródło: Tina