Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jeleni gulasz"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1816
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1816
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Udziec oczyść i pokrój w dużą kostkę. Cebulę i bekon drobno posiekaj, podsmaż na smalec.
Do przyrumienionej cebuli i bekonu dodaj mięso.Oprósz mieszanką przypraw, podsmaż i podlej winem. Gulasz przykryj i gotuj powoli. Według potrzeby podlewaj bulionem.
Obierz ziemniaki, a grzyby, paprykę i pomidory oczyść. Wszystko to pokrój w kawałki. l Kiedy mięso będzie prawie miękkie, dodaj do rondla ziemniaki z grzybami i papryką. Całość ugotuj do miękkości. Pod koniec dodaj pomidory. Dopraw gulasz solą, pieprzem, ewentualnie mieszanką przypraw i odstaw.
Czas przygotowania: 120 minut 420 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień