Do góry

Dania główne Przepis na:

Jeleni gulasz

Jeleni gulasz

Autor:

Przepisów i artykułów: 521 Ocena: 4434

Dodano:

Odsłon: 11

Przepis wart wypróbowania: "Jeleni gulasz"

Składniki

  • 800 g udźca jeleniego
  • 4 cebule
  • 100 g wędzonego bekonu
  • 2 łyżki smalcu
  • łyżka przypraw do gulaszu
  • 200 ml czerwonego wina
  • 300 g ziemniaków
  • 200 g grzybów leśnych
  • 2 papryki
  • 2 pomidory
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Udziec oczyść i pokrój w dużą kostkę. Cebulę i bekon drobno posiekaj, podsmaż na smalec.

  2. Do przyrumienionej cebuli i bekonu dodaj mięso.Oprósz mieszanką przypraw, podsmaż i podlej winem. Gulasz przykryj i gotuj powoli. Według potrzeby podlewaj bulionem.

  3. Obierz ziemniaki, a grzyby, paprykę i pomidory oczyść. Wszystko to pokrój w kawałki. l Kiedy mięso będzie prawie miękkie, dodaj do rondla ziemniaki z grzybami i papryką. Całość ugotuj do miękkości. Pod koniec dodaj pomidory. Dopraw gulasz solą, pieprzem, ewentualnie mieszanką przypraw i odstaw.

  4. Czas przygotowania: 120 minut 420 kcal/1 porcja

    Źródło: Tele Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń