Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowicie smaczny obiadek.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
Wykonanie: Grzyby opłukać, namoczyć najlepiej przez noc i ugotować z dodatkiem soli do miękkości. Następnie odcedzić(wywar zachować) a grzyby zmielić. Ryż zalać gorącym wywarem grzybowym(dopełnić wodą do ½ litra) i ugotować do miękkości na wolnym ogniu, po czym połączyć z grzybami. Kapustę oczyścić i pokroić w kostkę, zalać małą ilością wody i ugotować z dodatkiem soli i odparować. Cebulę obrać, drobno posiekać i razem podsmażyć na odrobinie tłuszczu z pokrojoną kiełbasą. Połączyć z kapustą, koncentratem pomidorowym, chwilę poddusić i przyprawić do smaku. Żaroodporne naczynie posmarować tłuszczem, posypać bułką tartą, wyłożyć ryż, następnie kapustę i pokrojony żółty ser. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiec przez 10 minut.