Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, bardzo smaczne, nie suche i przede wszystkim bardzo szybko się go robi gdz z pieczeniem. Dostałam ten przepis od koleżanki, ale uznałam że jest taki dobry, że grzechem byłoby go zostawienie tylko dla siebie :)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 62
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 62
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Jajka, cukry, olej, jogurt, sól, wszystko to wymieszać i dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wymieszać dać na blachę i dodać owoce wydrylowane i zamaczane od spodu skórką zamaczaną w mące aby nie utonęły. (zamiast śliwek mogą być dodane inne owoce lub ser czy mak). Posypać kruszonką.
Kruszonka: Wszystkie składniki wymiksować i gotowe (margaryna tylko żeby nie była od razu po wyjęciu z lodówki). Można też zrobić to ręką.
Piec w termoobiegu na ok 170 stopni 45 minut.
Smacznego!