Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kaczka faszerowana mięsem mielonym i oliwkami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
Składniki
Farsz: cebulę posiekać, oliwki pokroić. Mięso wymieszać z pokrojoną szynką, żółtkami, cebulą i oliwkami, doprawiając gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
Kaczkę napełnić farszem. Cebulę zeszklić i dodać posiekany rozmaryn. Włożyć kaczkę i zrumienić.
Podlać winem wymieszanym z koncentratem pomidorowym i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piec 60 minut, podlewając bulionem.
Smak farszu można wzbogacić, dodając np. tarty parmezan, kawałki wędzonego łososia lub suszone pomidory.
ok. 85 minutŹródło: Twoje Imperium