Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna Kaczka nadziewana pieczarkami ;-) Warto zrobić :-) SMACZNEGO :-)
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 90
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 90
Składniki
Sprawioną, umytą kaczkę natrzeć solą i pieprzem.
Przesmażyć posiekaną cebulę, obrane, pokrojone pieczarki na maśle, wlać wino, doprawić solą, pieprzem i gałką, dusić 20 minut.
Dodać posiekaną zieloną pietruszkę.
Odparować, ostudzić.
1/3 farszu odłożyć, a pozostałą nadziać kaczkę, zaszyć.
Tak przygotowaną kaczkę owinąć dookoła plastrami boczku i piec 20 - 25 minut na każde 50 dag mięsa w temp. 175°C.
Pod koniec pieczenia dodać pozostały farsz.