Do góry

Desery Przepis na:

Kakaowe kruche babeczki z malinami, bitą śmietaną i galaretką

Kakaowe kruche babeczki z malinami, bitą śmietaną i galaretką

Autor:

Przepisów i artykułów: 206 Ocena: 5153

Dodano:

Odsłon: 139

Zapraszam na pyszne babeczki z malinami. Na pewno na jednej się nie skończy

Składniki

  • CIASTO -1,5 szklanki mąki pszennej tortowej (szklanka 250ml) -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 jajko -150g miękkiego masła
  • -1 łyżka cukru pudru -3 łyżki śmietany kwaśnej 12 lub 18% -1 łyżka kakao
  • NADZIENIE -500ml śmietany 36% -0,5 szkl cukru pudru
  • -1 galaretka malinowa -400ml wrzątku -500g malin
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Składniki na ciasto dajemy do miski (masło powinno być miękkie)
    Zagniatamy ciasto. Dajemy je do woreczka i odkładamy do lodówki na około 40 minut,
    Następnie podsypujemy blat mąką i wakujemy ciasto dość cienko.
    Wykrawamy kółka i wylepiamy foremki.
    Ciasto nakłuwamy widelcem.

    Babeczki pieczemy około 15 minut w temp 190 stopni
    Wyciągamy z foremek i studzimy.

  2. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Wyciskamy ja do ostudzonych babeczek, układamy maliny i na koniec dajemy tężejącą galaretkę malinową rozpuszczoną w 400ml wrzątku.
    Babeczki odkładamy do lodówki i gotowe.

  3. i gotowe

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń