Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu placuszki niezbyt słodkie. Nie wyglądają pięknie, ale dobrze smakują :)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 72
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 126
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 72
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 126
Składniki
Mąkę miksujemy z jogurtem, miodem, kakao, jajkiem i sodą. Do masy dodajemy pokrojone na kawałki jabłko (ja skroiłam ze skórką) oraz rodzynki. Mieszamy. Smażymy na oleju z obu stron, po usmażeniu odkładamy na ręcznik papierowy, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu Ja do smażenia używam oleju kokosowego, ale może być dowolny olej nadający się do smażenia. .