Do góry

Desery Przepis na:

Kakaowy jabłecznik z bakaliami

Kakaowy jabłecznik z bakaliami

Autor: palooka

Przepisów i artykułów: 48 Ocena: 502

Dodano: 16.03.2011

Odsłon: 12166

Pyszne ciasto do kawki.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka ubić z cukrem. Wsypać mąkę, sodę, proszek, kakao i cynamon i wszystko razem wymieszać. Do masy stopniowo dodawać olej, cały czas mieszając.

  2. Jabłka obrać pokroić w kostkę dodać do ciasta. Wsypać bakalie i wszystko razem wymieszać. Blaszkę 25x25 natłuścić i posypać bułką tartą. Ciasto wlać do foremki i wstawić do nagrzanego piekarnika 180 stopni i piec około 45- 50 minut. Oczywiście sprawdzać ciasto patyczkiem, bo może być wcześniej upieczone. Ostudzone ciasto można posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (18)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

FARYSZEK 16 kwietnia 2011 ZAMIAST JABŁEK MOŻNA DODAĆ GRUSZKI I WTEDY BEZ CYNAMONU A DODAĆ OLEJEK MIGDAŁOWY REWELACJA

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

palooka 25 marca 2011 Bardzo podobają mi się te kolory na talerzu i oczywiście to danie. :0 Do ulubionych

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kociokwik1 25 marca 2011 Wczoraj robilam i naprawde pyszne.A do tego latwe do zrobienia...Rodzinka zachwycona...Dzisiaj tez mam ochote je zrobic:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

palooka 22 marca 2011 Tak, to prawda ciasto jest gęste, ale cieszę się że smakowało Ci8 Jadziu88:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jadzia88 22 marca 2011 robilam je dzis ,bardzo dobre ALE mialam problem z rozmieszaniem tego gdyz ciasto wychodzi baaardzo geste ,ale dalam rade

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

orwima 20 marca 2011 O! Może być ciekawe! Taki zestaw składników może dać ciekawy efekt. Na pewno spróbuję. Czy można to ciasto zamrozić? Ostatnio sporo piekę, więc "nadwyżki" zamrażam; przyda się na dni bez pieczenia...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

landryna8215 20 marca 2011 Często robię to ciasto bo wszyscy je uwielbiamy.Dodaję czasami owoców ze słoika lub troszkę dżemu(z dużą ilością owoców)i wtedy daje tylko jabłka i orzechy.Owoce i bakalie zasypuję cukrem i odstawiam przynajmniej na 30min.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

cytryna 18 marca 2011 To ciasto,może być w małej tortownicy upieczone?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

dominikaorland 18 marca 2011 super przepis,wlasnie mam ochote na szarlotke:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń