Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kalafior w panierce"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1808
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1808
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Składniki
Kalafiora oczyścić i ugotować (nie rozgotować!) w lekko osolonej wodzie z dodatkiem kwasku cytrynowego. Ugotowany kalafior przelać zimną wodą i podzielić na różyczki.
Każdą część kalafiora panierować w roztrzepanych jajach (doprawionych solą i pieprzem) i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju.
Podawać jako samodzielne danie z ziemniakami i zestawem surówek lub jako dodatek do dania głównego. Kalafiora panierowanego można również podać na ciepło lub zimno jako przekąskę.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień