Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kalafior zapiekany z serem"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 71
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 126
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 71
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 126
Składniki
Kalafiora namocz w zimnej wodzie z solą. Następnie wyszoruj go miękką szczoteczką i opłucz.
Ugotuj warzywo na półtwardo w osolonym wrzątku lub w garnku na parze.
Duże żaroodporne naczynie wysmaruj masłem i ułóż w nim kalafiora.
Ser zetrzyj na tarce o najmniejszych oczkach. Zalej go mlekiem i wymieszaj z przyprawami oraz natką.
Polej kalafiora sosem, po czym wstaw go na kwadrans do piekarnika rozgrzanego do 180 °C. Podawaj z pomidorem.
Czas: 40 min. 1 porcja = 240 kcal.Źródło: Kurier TV