Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior w pysznym serowym sosie w sam raz na kolacje lub dodatek do mięsa.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Składniki
1. Kalafior gotujemy na pół twardo w osolonej wodzie.
2. Po ugotowaniu wykładamy do naczynia żaroodpornego.
3. 2 łyżki masła rozpuszczamy w garnku.
4. Dodajemy mąkę tak aby nie powstały nam grudki.
5. Doprawiamy pieprzem, gałką oraz solą.
6. Wlewamy śmietanę.
7. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach, połowę sera dodajemy do sosu.
8. Gotujemy do chwili rozpuszczenia się sera. 9. Sosem polewamy kalafior.
10. Ogórka kroimy w kostkę.
11. Z papryki usuwamy gniazda i kroimy w drobne paseczki.
12. Warzywa układamy na sosie.
13. Na wierzch posypujemy serem. 14. Zapiekamy 20 minut w 180˚C.
15. Kalafior gotowy. 16. Smacznego.