Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Kalafior podzielić na małe różyczki ,opłukać je ,dodać do bulionu warzywnego (włoszczyzna ,ziele angielskie ,kilka ziarenek pieprzu ,liść laurowy ,sól-warzywa najlepiej pokroić w kostkę ,podsmażyć na maśle) i gotować pół godziny. Dodać kluski ,posiekaną natkę pietruszki oraz obie śmietany rozbełtane z kilkoma łyżkami zupy. Doprawić do smaku solą i pieprzem i doprowadzić do wrzenia.