Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kalarepka po bolońsku"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 72
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 126
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 72
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 126
Składniki
??Z obranych ze skóry kalarepek wydrąż środki.
Na patelni podsmaż mięso. Dodaj koncentrat pomidorowy i ketchup. Po chwili dołóż również posiekaną cebulę z czosnkiem oraz pokrojoną marchew.
Następnie połącz z pomidorami z puszki i duś całość ok. 20 minut.
Gorący farsz wymieszaj z przyprawami, po czym na- łóż go do wydrążonych chrupiących kalarepek.
Ułóż warzywa w naczyniu żaroodpornym, podlej odrobiną wody i piecz ok. 40 minut w 180°C.Źródło: Telemax