Do góry

Śniadania Przepis na:

Kanapka biedronka.

Kanapka biedronka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1007 Ocena: 9854

Dodano:

Odsłon: 145

Kanapka wykonana jest z kromki chleba, plasterków wędzonki,listków sałaty, plastra pomidora i czarnych oliwek.

Składniki

  • Składniki na 1 kanapkę:
  • chleb 1 kromka chleba
  • wędzonka 1 plaster (może być inna wędlina)
  • liść sałaty 1 szt.
  • plaster pomidora 1 grubszy
  • oliwki czarne 5 szt. (ścinamy 4 czubki + 1 cała)
  • szczypior lub por zielony kawałek 1,5 cm/0,5 cm tniemy w paski
  • kawałek białka z jajka
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kromkę chleba pokrywamy cienkim plastrem wędzonki,liściem sałaty. Układamy plaster pomidora z wyciętym cienkim klinem. Z 4 oliwek ścinamy same czubki na zrobienie kropek dla biedronki. Jedną oliwkę na dole ścinamy na skos i robimy z niej główkę, w otwór wkładamy cienkie paski szczypioru lub pora zielonego. Oczka robimy z białka jajka kurzego.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń