Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kapuśniaczek"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Kapustę pokrój. Pozostałe warzywa obierz. Cebulę posiekaj, ziemniaki pokrój w kostkę, włoszczyznę potnij na kawałki. Rozgrzej 2 łyżki oleju. Zrumień cebulę. Dołóż kapustę oraz włoszczyznę.
Zalej 1,5 l wrzątku. Dodaj kiełbasę, listek laurowy, po kilka ziaren ziela i pieprzu oraz 2 zą- bki czosnku. Gotuj 30 min. Dołóż ziemniaki. Gotuj 10 minut.
Boczek pokrój w kostkę, wytop skwarki. Oprósz je łyżką mąki, zasmaż. Dodaj do zupy. Kapuśniak dopraw solą, pieprzem, cukrem i majerankiem.
porcjiŹródło: Świat kobiety