Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kapuśniak na chłody"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
Kapustę zalewam małą ilością wrzątku i gotuję do miękkości. Włoszczyznę kroję w kostkę, zalewam zimną wodą, dodaję boczek. Gdy warzywa się podgotują, dodaję pokrojone w kostkę ziemniaki, gotuję. Łączę z kapustą.
Wyjmuję z zupy boczek, kroję go w kostkę, tak samo kroję kiełbasę i słoninę. Podsmażam je razem. Wsypuję mąkę i robię zasmażkę. Rozprowadzam ją zimną wodą, dodaję do kapuśniaku i zagotowuję. Zupę doprawiam solą.Źródło: Kobieta i życie