Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kapuśniak na wędzonce"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 375
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 375
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
Kapustę kiszoną odciśnij i poszatkuj. Obrane ziemniaki pokrój w kostkę.
W dużym garnku zagotuj wodę. Wrzuć kości, listki laurowe, pieprz oraz ziele angielskie. Następnie dołóż do wywaru kapustę z ziemniakami i pokrojoną w słupki włoszczyznę.
Na rozgrzanym oleju podsmaż plastry kiełbasy (najlepiej jałowcowej) i posiekany czosnek. Dorzuć do garnka.
Pod koniec gotowania dosyp odrobinę kminku i w miarę potrzeby zagęść zupę mąką wymieszaną z zimną wodą.Źródło: Kurier TV