Do góry

Zupy Przepis na:

Kapuśniak z dynią

Kapuśniak z dynią

Autor: renata2210

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 4

Dodano: 28.10.2015

Odsłon: 1036

Pyszny kapuśniak na chłodne dni na podstawie przepisu Karola Okrasy

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. gotujemy wywar z mięsa z dodatkiem kminku, anyżu ziela angielskiego i liści laurowych. Po ugotowaniu wyjmujemy mięso i je obieramy. Usuwamy liście laurowe, ziele angielskie i gwiazdki anyżu

  2. Na rozgrzanym oleju przesmażamy pokrojony w plasterki czosnek i cebulkę. Po chwili dodajemy pokrojoną kapustę kiszoną, majeranek i trochę masła. Smażymy następne kilka minut, uważając by nie rozgotować kapusty. Dodajemy pomidory, pieprz cayenn i smażymy do odparowania wody.

  3. Przesmażoną kapustę dodajemy do wywaru. W tym momencie dodajemy rozdrobnioną dynię. Po zagotowaniu dolewamy sok z kapusty. Doprawiamy solą, niewielką ilością estragonu i w razie potrzeby pieprzem.
    Rozdrobnione mięso chwilę przesmażamy na niewielkiej ilości masła i dodajemy do zupy.
    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń