Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny kapuśniak na chłodne dni na podstawie przepisu Karola Okrasy
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 152
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 152
Składniki
gotujemy wywar z mięsa z dodatkiem kminku, anyżu ziela angielskiego i liści laurowych. Po ugotowaniu wyjmujemy mięso i je obieramy. Usuwamy liście laurowe, ziele angielskie i gwiazdki anyżu
Na rozgrzanym oleju przesmażamy pokrojony w plasterki czosnek i cebulkę. Po chwili dodajemy pokrojoną kapustę kiszoną, majeranek i trochę masła. Smażymy następne kilka minut, uważając by nie rozgotować kapusty. Dodajemy pomidory, pieprz cayenn i smażymy do odparowania wody.
Przesmażoną kapustę dodajemy do wywaru. W tym momencie dodajemy rozdrobnioną dynię. Po zagotowaniu dolewamy sok z kapusty. Doprawiamy solą, niewielką ilością estragonu i w razie potrzeby pieprzem. Rozdrobnione mięso chwilę przesmażamy na niewielkiej ilości masła i dodajemy do zupy. Smacznego