Do góry

Zupy Przepis na:

Kapuśniak z kiszonej kapusty na kiełbasie.

Kapuśniak z kiszonej kapusty na kiełbasie.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1376 Ocena: 17299

Dodano:

Odsłon: 266

Bardzo smaczna, treściwa zupa, ugotowana na swojskiej, kiszonej kapuście i na kiełbasie śląskiej.

Składniki

  • kiszona kapusta 1 kg.
  • ziemniaki 3 szt.
  • kiełbasa śląska 4 szt.
  • suszona włoszczyzna 3 łyżki
  • domowa pasta rosołowa 1 łyżka
  • koncentrat pomidorowy 2 łyżki
  • kasza pęczak 2 łyżki
  • Pieprz ziołowy do smaku
  • liść laurowy 3 szt.
  • ziele angielskie 6-7 ziaren
  • Sól do smaku
5-6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Zagotowujemy 1,5 litra wody z włoszczyzną, domową pastą rosołową,liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Dodajemy pokrojone ziemniaki w kostkę i kaszę pęczak, gotujemy do miękkości ziemniaków. W między czasie smażymy na patelni bez tłuszczu pokrojone w kostkę 2 kiełbaski śląskie. Usmażone kostki kiełbasy dodajemy do gotującej się zupy w garnku. Dodajemy również odciśniętą z soku kiszoną kapustę. Gotujemy około godziny. Gdy kapusta będzie już miękka dodajemy suche przyprawy i 2 kiełbaski śląskie. Gotujemy jeszcze kilka minut i kończymy gotowanie. Zupę podajemy na gorąco z kiełbaską śląską i pieczywem.

    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 17 sierpnia Takie zupy lubię: treściwe, które jednocześnie są zupą i drugim daniem:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń