Do góry

Przekąski Przepis na:

kapusta z grzybami

kapusta z grzybami

Autor: anetas197601

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 7146

Dodano: 05.01.2013

Odsłon: 7385

pyszna nie tylko na wigilię :)

Składniki

  • sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie
  • 1 1/2 kg kapusty kiszonej
  • 5-6 dkg suszonych grzybów
  • 2 średnie ziemniaki
  • 1 cebula
  • masło
  • sól, pieprz
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę ugotować. Cebulę obrać, pokroić i zeszklić na maśle. Grzyby namoczyć na noc po czym ugotować i pokroić w paseczki. Ziemniaki obrać i ugotować. Gdy będą miękkie, potłuc w wodzie, w której się gotowały, tak żeby zostały grudki. Do zeszklonej cebuli dodać grzyby i chwilę podsmażyć na tłuszczu. Wszystkie składniki wymieszać z kapustą. Doprawić do smaku. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anetas197601 06 stycznia 2013 dzisiaj na obiad robiłam do drugiego, kapustę gotowałam w tej wodzie co grzyby, super smak :)))

17 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tolerancja 06 stycznia 2013 Ja robię podobną ale zamiast ziemniaków daję kilka suszonych śliwek bez pestek a kapustę gotuję w zalewie po ugotowanych grzybkach również jest dobra...)

17 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozena58 06 stycznia 2013 Taka kapusta jest niewątpliwie bardzo smaczna. Podobnie, jak Ty anetas zdecydowanie wolę kapustę z grzybami niż z grochem.

17 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetas197601 05 stycznia 2013 Renka z fasolą jeszcze nie jadłam, ja jeszcze gotuję z grochem, ale wolę tą z grzybami :)

17 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 05 stycznia 2013 W moich rodzinnych stronach gotuje się taką kapustę z fasolą i jest na" rzadko "i również jest to danie wigilijne -) Pozdrawiam

17 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń