Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kapusta z grzybami i białą fasolą"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Grzyby i fasolę mocz oddzielnie przez noc. Kapustę i liście laurowe zalej wodą, ugotuj (jeśli ktoś nie lubi zbyt kwaśnej kapusty, można ją kilkakrotnie przepłukać). Odcedź, posiekaj.
Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na oleju. Dodaj kapustę, podsmaż. Grzyby i fasolę ugotuj. Grzyby wraz z wywarem dodaj do kapusty, duś, aż odparują. Przypraw do smaku majerankiem, solą i pieprzem. Wsyp fasolę, wymieszaj.
Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie