Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla nas idealne danie jednogarnkowe.
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 214
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 218
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5170
...ale pyszny.
Odsłon: 773
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 114
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 214
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 218
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5170
...ale pyszny.
Odsłon: 773
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 114
Składniki
Kapustę szatkujemy. Ziemniaki obieramy, kroimy na większe kawałki. Łopatkę wieprzową mielimy, dodajemy posiekaną cebulę, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy pulpeciki. W naczyniu żaroodpornym układamy kapustę, zalewamy bulionem i passatą. Dodajemy ziemniaki i pulpety. Całość zapiekamy 90 min w 200°C. Pod koniec dodajemy mąkę wymieszaną w zimnej wodzie, dodajemy do całości, dokładnie rozprowadzamy. Do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.