Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
taki karczek można też zrobić na grillu lub patelni grillowej :))
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1816
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1816
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
mięso umyć i pokroić w plastry. Wymieszać olej z solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i gyrosem. Czosnek przecisnąć przez praskę i natrzeć nim każdy plaster karczku. w misce układać karczek warstwami i każdą warstwę przelewać olejem z przyprawami. Odstawić do lodówki na ok 12 godzin. Na patelnie nie trzeba dawać tłuszczu. Rozgrzać patelnię i smażyć każdy kawałek po 7 min z obu stron. Smacznego