Do góry

Dania główne Przepis na:

karczek smażony

karczek smażony

Autor: anetas197601

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 7128

Dodano: 11.02.2013

Odsłon: 14311

taki karczek można też zrobić na grillu lub patelni grillowej :))

Składniki

  • 1 kg karczku
  • 1 szklanka oleju
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie, gyros
  • 5 ząbków czosnku
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. mięso umyć i pokroić w plastry. Wymieszać olej z solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i gyrosem. Czosnek przecisnąć przez praskę i natrzeć nim każdy plaster karczku. w misce układać karczek warstwami i każdą warstwę przelewać olejem z przyprawami. Odstawić do lodówki na ok 12 godzin. Na patelnie nie trzeba dawać tłuszczu. Rozgrzać patelnię i smażyć każdy kawałek po 7 min z obu stron. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń