Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie,mięso kruche i rozpływające się w ustach. Polecam:)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
Umyty karczek pokroić na cieńkie plastry. Na patelni rozgrzać tłuszcz ,każdy plasterek obtoczyć w mące i smażyć z dwóch stron. Cebulę pokrojoną w piórka wrzucić na tłuszcz ze smażenia mięsa,dodać pokrojone drobno ogórki,ziele i liście.Cebulę zeszklić,podsypać łyżką mąki i zasmażyć. Podlać wodą ,tyle by sos uzyskał odpowiednią konsystencję,dodać resztę przypraw i dodać usmażone mięso. Przykryć i gotować około 1/2 godz. Na końcu doprawić do smaku jeśli jest taka potrzeba. Smaznego życzę!