Do góry

Dania główne Przepis na:

Karczek w zupie cebulowej

Karczek w zupie cebulowej

Autor: NaTalerzuAgnes

Przepisów i artykułów: 274 Ocena: 1433

Dodano: 14.11.2016

Odsłon: 4572

Potrzeba tylko 3 składników i ok. 5 minut by przygotować to pyszne danie obiadowe. Zaskakujące prawda? Smak też Was zaskoczy – mięso jest mięciutkie, idealnie doprawione dzięki zupie cebulowej i kremowe dzięki śmietanie. Warto spróbować :)

Składniki

  • Karczek - 1 kg
  • Francuska zupa cebulowa - 2 opakowania
  • Śmietana 30% - 500 ml
> 6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Karczek myjemy i kroimy na plastry o grubości 1 cm, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Śmietanę mieszamy z zupami cebulowymi (proszkiem) i zalewamy karczek. Wstawiamy do lodówki na parę godzin - najlepiej na noc. Rano mięso obracamy w naszej zalewie i pieczemy 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (bez przykrywania). Podajemy np. z ziemniakami puree.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń