Do góry

Przekąski Przepis na:

Karczek Weekendowy

Przepis dnia 2011-04-15
Karczek Weekendowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 210

Dodano:

Odsłon: 33131

Aromatyczny karczek:) Kawał mięsa na weekendowy obiad lub przyjęcie !

Składniki

  • karczek, 2 Kg
  • Marynata KAMIS Tradycyjna (+ 0.5 szklanki oleju), 1 opakowanie
  • Gorczyca biała, 2 łyżeczki
  • Majeranek świeży lub suszony, do samku
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Karczek marynujemy w marynacie tradycyjnej wg przepisu na tyle opakowania i ziarenkach gorczycy białej. Zawijamy w folie aluminiową i odstawiamy na co najmniej 12 godzin.

  2. Karczek posypujemy majerankiem i pieczemy przez 2 godziny w piekarniku w temperaturze 200 stopni Celcjusza. Można go używać jako szynka do kanapek lub po prostu na ciepło :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

madera 28 kwietnia 2012 Mimi to powinno być zabronione wstawianie takich apetycznych zdjęć:-)) To wygląda super 5 jak nic:-)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 18 listopada 2011 Ta karkóweczka świetnie wygląda - koniecznie trzeba wypróbować

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagienka 15 kwietnia 2011 Ale mieso!Tu widac mistrzostwo,ladnie przypieczone,nie wysuszone...SUPER!
ODE MNIE 5!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mimi619 13 kwietnia 2011 Ja piekłem odkryte i podlewałem wodą co jakiś czas.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

MartaLu 12 kwietnia 2011 Pięknie wygląda.Czy podczas pieczenia należy mięso przykryc np.pokrywką lub zawinąc folią,czy lepiej piec odkryte?

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagoda114 12 kwietnia 2011 Ładny kawał mięsa i jak apetycznie wygląda, mogę się wprosić na weekend?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń