Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkowina w piwie

Karkowina w piwie

Autor: stiv73

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 326

Dodano: 08.08.2011

Odsłon: 5458

Smaczna i soczysta ,doskonała na gorąco jak i na zimno

Składniki

  • karkowina, 2-2,2 kg
  • musztarda, 10 dkg
  • "Przyprawa do mięs i innych potraw", 1-2
  • piwo jasne, 1
  • olej, 10 dkg
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Karkowinę myjemy,nacieramy kolejno przyprawami,musztardą

  2. Wkładamy do brytfanki z olejem i pieczemy pod przykryciem w temp.180 stopni około 1 godziny.Mozna dodać pół szkalnki wody.

  3. Zdejmujemy przykrywkę,polewamy karkowinę piwem i pieczemy kolejne 30 min. bez przykrywki oczywiście

  4. Nie polecam kupowania większej karkówki jak 2,3 kg,najlepiej 2 kg nie odcinane wtedy się szybko pieką, są miękkie i soczyste

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń