Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka duszona w kiszonej kapuście

Dania główne

Autor: Pobitegarybarbary

Przepisów i artykułów: 54 Ocena: 442

Dodano: 17.02.2017

Odsłon: 2803

Moje smaki. Karkówka, kiszona kapusta. Mięso przyrządzone według przepisu jest kruche i soczyste. Kto raz posmakuje nie pożałuje. Obiecuję:)

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Karkówkę lekko rozbij tłuczkiem do mięsa. Posyp solą i pieprzem z każdej strony. Posyp mąką. Smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor (z każdej strony). Boczek pokrój w kostkę. Podsmaż na patelni. Dodaj cebulę (pokrojoną w piórka). Marchew i seler obierz i zetrzyj na tarce. Do boczku i cebuli dodaj mięso. Przykryj kapustą, marchwią i selerem. Dodaj ziele i liście laurowe. Wlej szklankę wody. Duś pod przykryciem pół godziny. Dodaj koncentrat pomidorowy. Dopraw solą i pieprzem Duś jeszcze przez 10 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń