Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Karkówka lubawska Aleksandry Skarżyńskiej z Lubawy"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1822
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1822
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Mięso natrzyj octem i oliwą. Cebulę pokrój w plasterki. Połowę cebuli ułóż na dnie miski, połóż karkówkę, nakryj resztą cebuli. Wstaw na 2 godziny do lodówki.
Wyjmij mięso, obsmaż na oleju i przełóż do naczynia żaroodpornego. Boki i wierzch karkówki posmaruj musztardą, połóż warstwę majonezu, posyp solą i pieprzem. Piecz mięso 1,5 godz.
Porcje 12 120 min Cena 2,10 zł Kalorie 390 kcalŹródło: Takie jest życie