Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karkówka miodowa"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
Mięso umyj, osusz. Obsyp przyprawą do karkówki, wierzch posmaruj miodem, potem rozłóż na nim warstwę musztardy (najlepiej sarepskiej). Włóż do lodówki na co najmniej godzinę (będzie smaczniejsza).
Przełóż mięso do naczynia żaroodpornego lub brytfanki.Lekko podlej wodą. Nakryj, wstaw do gorącego piekarnika.
Piecz około 90 min w temp. 180°C. W trakcie pieczenia, w razie potrzeby, podlewaj wodą. Wyjmij mięso z naczynia. Odstaw, aby całkowicie ostygło. Ostrym nożem pokrój na cienkie plastry. Podaj z sosem, np. chrzanowym.
Porcje: 8, przygot. 100 min, cena 2,35 zł, kalorie 339 kcal.
Elżbieta Pawelec z ElblągaŹródło: Takie jest życie