Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka pieczona w piekarniku z pomidorami i cebulą

Karkówka pieczona w piekarniku z pomidorami i cebulą

Autor: szefowa-kuchni

Przepisów i artykułów: 353 Ocena: 5172

Dodano: 14.01.2018

Odsłon: 6446

Karkówka jest miękka i soczysta. Najlepiej smakuje z ziemniakami.

Składniki

  • 1/2 kg karkówki
  • 4 pomidory
  • 4 cebule
  • szklanka pikantnego keczupu
  • 1/4 szklanki wody
  • przyprawa do karkówki
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Karkówkę kroimy w plastry i lekko rozbijamy. Smarujemy cienko olejem, posypujemy przyprawą do karkówki i odstawiamy na noc do lodówki. Obraną cebulę i pomidora kroimy w plastry.

  2. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem. Układamy warstwę plastrów mięsa, cebulę i pomidory. Robimy to do wyczerpania składników.

  3. Keczup rozrabiamy z wodą i zalewamy nim mięso. Pieczemy przez 2h w temperaturze 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 14 stycznia Do tej karkówki ta sałatka z czosnkiem też będzie dobra ;)
Fajne żarełko, a z grzybkami, to już NIEBO xD

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń