Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karkówka w piwie"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
110 min • Porcja 510 kcal • Koszt porcji 3,10 zł • Przepis na 4 porcje
Karkówkę kroję w małe plastry, przyprawiam solą i pieprzem, a następnie obsmażam na patelni z obu stron na czerwony kolor. Wrzucam cebulę pokrojoną w kostkę, przysmażam ją, żeby się zezłociła.
Zalewam piwem o wysokim ekstrakcie, przyprawiam solą, pieprzem, zielem angielskim, czosnkiem, liśćmi laurowymi oraz majerankiem. Dodaję konfiturę.
Duszę całość na patelni pod przykryciem tak długo, aż mięso stanie się miękkie.Źródło: Kobieta i życie