Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Karkówka z czerwonym pieprzem"
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 644
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 179
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 644
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 179
Składniki
Mięso umyj, osusz, natrzyj przyprawą do wieprzowiny, solą i pieprzem. Wstaw do lodówki na ok. 4 godziny.
Marchewki obierz i pokrój na dowolne kawałki.
Brytfannę skrop olejem, ułóż mięso posmarowane musztardą, posyp czerwonym pieprzem, obok ułóż marchew.
Oprósz solą, pieprzem i ziołami. Podlej wodą. Piecz pod przykryciem ok. 1-1,2 godz. w 200°C, od czasu do czasu podlewając wytwarzającym się sosem. Podaj na ciepło lub na zimno.