Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka z jabłkami w cydrze

Karkówka z jabłkami w cydrze

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8455

Dodano:

Odsłon: 2

Przepis wart wypróbowania: "Karkówka z jabłkami w cydrze"

Składniki

  • pół kg dość chudej karkówki
  • 4 słodkie jabłka, np. Lobo
  • 600 ml cydru lubelskiego (2 buteleczki)
  • miód wielokwiatowy do wysmarowania jabłek
  • sól
  • pieprz
  • chili
  • mąka pszenna do obtoczenia mięsa
  • olej rzepakowy
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso umyj, pokrój w plastry, rozbij tłuczkiem i posyp przyprawami.

  2. Jabłka obierz, wytnij gniazda nasienne i pokrój w ósemki. Dokładnie posmaruj je miodem.

  3. Na patelni rozgrzej olej i usmaż obtoczone w mące mięso.

  4. W naczyniu żaroodpornym ułóż warstwami plastry karkówki oraz jabłka.

  5. Całość polej cydrem lubelskim, po czym wstaw na około 40 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C.

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń