Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Karp z bazyliową nutką"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 93
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 93
Składniki
Dzwonka z karpia starannie oczyść, umyj i osusz na papierowym ręczniku. Rybę skrop sokiem z cytryny. Na patelni rozpuść masło.
Dodaj do niego obrany i przeciśnięty czosnek oraz wszystkie przyprawy. Chwilę podgrzewaj, uważając, by czosnek się nie przypalił! Zdejmij z ognia i poczekaj, aż masło ostygnie.
Koperek umyj i osusz. Każde dzwonko ryby połóż na kawałku folii aluminiowej. Polej z każdej strony ostudzonym masłem. Na dzwonkach połóż po kilka gałązek koperku i zawiń oddzielnie w folię. Ułóż na blaszce i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz około 30 minut. Odwiń z folii i zdejmij koperek.
Na patelni grillowej rozgrzej oliwę i usmaż krótko ryby. Podawaj z plasterkiem cytryny i listkami bazylii.Źródło: Naj