Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Karp z plastrami cytryny i migdałami - przepis z Kaszub"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Karpie opłucz, dokładnie oczyść, możesz uciąć płetwy. Natrzyj solą i pieprzem. Odstaw do lodówki na 30 minut. Trzy cytryny pokrój w plastry, natkę pietruszki opłucz. Karpie skrop sokiem cytrynowym, obtocz w mące, usmaż na oleju z dodatkiem łyżeczki masła.
Ryby ułóż w dużym garnku, dodaj resztę masła, nieco oleju. Posyp płatkami migdałowymi. Na wierzchu ułóż plastry cytryny, duś pod przykryciem około 20 minut. Pod koniec duszenia odkryj.Źródło: Dobry Tydzień