Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Karp z zalewy"
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 37
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 174
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 37
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 174
Składniki
Przepis przysłała Martyna Kuźma z Węgrowa
Karpia pokrój na kawałki, obficie skrop octem winnym, przypraw. Schłodź. Marchewki, pietruszki i seler zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę i por posiekaj.
Masło stop na patelni, usmaż warzywa. Żelatynę namocz i rozpuść w małej ilości wody. Wymieszaj z koncentratem. Wlej do warzyw, połącz. Rozsmaruj na tacy, odstaw do stężenia. Ryby panieruj w mące i roztrzepanych jajkach. Usmaż na oleju. Z warzyw wytnij szklanką kółka, na każdym ułóż rybę.Źródło: Chwila dla Ciebie