Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kartofelki w majonezie"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 662
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 235
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 662
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 235
Składniki
Młode ziemniaki wyszoruj starannie pod bieżącą wodą, wrzuć do garnka. Zalej wrzątkiem, wsyp łyżeczkę soli. Gotuj do miękkości 15-18 minut. Odlej, odstaw do całkowitego ostudzenia. Pokrój w grube plastry.
Boczek pokrój w dużą kostkę, wrzuć na rozgrzaną patelnię. Smaż, aż tłuszcz się wytopi. Cebulę obierz, poszatkuj. Wrzuć na patelnię z boczkiem, smaż 1-2 minuty. Zdejmij z ognia.
Przestudzoną zawartość patelni połącz z zie mniakami. Dodaj obrane i posiekane drobno ogórki kiszone oraz umyty i poszatkowany szczypiorek, wymieszaj. Na koniec do sałatki dodaj majonez, musztardę i śmietanę. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
porcji, czas ok. 30 min; porcja – 290 kcal, cena 1,50 zł.Źródło: Świat kobiety