Do góry

Zupy Przepis na:

Kartoflanka na mleku

Kartoflanka na mleku

Autor:

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 684

Dodano:

Odsłon: 3664

Jest baaardzooo ziemniaczana i sycąca :)

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso oddzielić od tłuszczu. Mięso pokroić w większą kostkę i wrzucić wszystko razem do wrzącej wody, zagotować i gotować ok. 1 godz. Po tym czasie dodać pokrojoną w kawałki marchew i w całości pietruszke, seler, por, cebule i czosnek. Jednocześnie dodać wszystkie przyprawy i kostki, zagotować i gotować ok. 20 min. Po tym czasie dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, zagotować i gotować do uzyskania miękkości przez ziemniaki. Pod koniec gotowania wlać mleko i jeszcze raz zagotować. Przed podaniem można udekorować śmietaną. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

POMPOLINA 08 marca 2010 uwielbim kartoflanki:) a ta wygląda smakowicie:)) Ląduje w ulubionych:)))

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń