Do góry

Dania główne Przepis na:

Kartoflarz

Kartoflarz

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 160

Dodano:

Odsłon: 2117

Babka ziemniaczana

Składniki

  • 2 kg surowych ziemniaków
  • 30 dag dowolnej wędliny(np.kiełbasa,boczek)
  • 1 cebula
  • ząbek czosnku
  • pieprz ziołowy
  • sól
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ziemniaki i cebulę zetrzeć na pulpę.Wędlinę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni.Dodać do ziemniaków.Czosnek przecisnąć przez praskę.Doprawić solą i pieprzem.Wszystko dokładnie wymieszać.

  2. Gotową masę przelać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia.Piec ok.60 minut w temperaturze 180 stopni.
    Upieczonego kartoflarza można posypać cukrem.


    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jerry1972 29 maja 2016 Witam ja robiac kartoflarza dodaje duzo majeranku i 2 jajka.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń