Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki w przygotowaniu, sycący, smaczny i zdrowy obiad. Polecam.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 42
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 129
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 42
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 129
Składniki
Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu. Pieczarki obrać i pokroić na plasterki. Cebulę drobno pokroić. Czosnek przecisnąć przez praskę. Paprykę umyć i pokroić. Warzywa przełożyć na patelnię i smażyć na oleju kilka minut, aż zmiękną. Dodać przyprawy. Całość wymieszać. Następnie dodać pokrojoną szynkę i jeszcze chwilę smażyć. Na talerze nakładać najpierw kaszę, a następnie zawartość patelni. Posypać pokrojonymi suszonymi pomidorami i żurawiną. To danie można również przygotować w wersji bez szynki. Też jest pyszne.